RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

​Якщо не візьмуться за розум: у США пригрозили виходом з СОТ

США вийдуть з Світової організації торгівлі (СОТ), якщо вона не буде краще ставитися до країни, заявив президент Дональд Трамп.

Про це президент США повідомив в інтерв'ю виданню Bloomberg.

"Якщо вони не візьмуться за розум, я вийду з СОТ", - сказав він.

Як зазначає видання, вихід США з організації серйозно підірве ситуацію після Другої світової війни систему світової торгівлі, створену в чому за допомогою Вашингтона.

У червні видання Axios з посиланням на джерело в оточенні Трампа писало, що він хоче, щоб США вийшли з СОТ. За словами джерела видання, Трамп говорив про це чиновникам Білого дому "сотні разів". У липні він заявив, що не збирається виводити країну з організації. "Я не кажу про вихід. Але до нас ставилися дуже погано, це несправедлива ситуація", - сказав президент.

Про вихід США з СОТ Трамп говорив під час передвиборчої кампанії в 2016 році. Він розглядав таку можливість, якщо СОТ стала б чинити опір його планам щодо захисту виробництва в США імпортними митами, і називав організацію "катастрофою".

Видання також нагадало, що, в свою чергу, торговий представник США в СОТ Роберт Лайтхайзер заявляв, що прийняття в організацію Китаю було помилкою, так як у нього неринкова економіка.

Нагадаємо, Трамп вивів США з угоди про транстихоокеанське торговому партнерство - це було одне з перших його рішень на посаді президента. Рік по тому, в квітні 2018 року, стало відомо, що він доручив радникам розглянути можливість повернення країни в угоду, яке створювалося за його попередника Барака Обаму для конкуренції з Китаєм.

Також він погрожував виходом країни з НАТО, якщо інші учасники альянсу не збільшать витрати на оборону.

Читайте також в статті "Апострофа": Трамп шкодить всьому світу, але є хороша новина.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: США, Трамп, СОТ