RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Волкер порівняв війну на Донбасі з кривавою різаниною в Боснії

На Донбасі з 2014 року в результаті збройного конфлікту було вбито більше людей, ніж в боснійськійї Сребрениці в середині 1990-х років.

Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер на конференції в Києві, передає УНІАН.

"Більше 10 тисяч людей загинуло - це більше, ніж в Сребрениці. Понад 1,5 мільйона чоловік було переміщено. Це, напевно, найбільше переміщення європейського населення з часу Другої світової війни", - сказав Волкер.

Волкер також підкреслив, що цей конфлікт не закінчився, він не є замороженим, "він триває протягом чотирьох років і триває щодня, щоночі".

Також він зазначив, що в середньому кожні три дні на Донбасі гине один український боєць.

У свою чергу відомий український журналіст порівняв Росію з "гопниками" з танками та "Буками".

"Марія Захарова і ви мене ще питаєте про причасті? Як же це так - сама скрепная в світі країна вбиває російськомовних, в тому числі прихожан УПЦ МП в Україні, а потім розповідаєте нам до якої церкви ходити ??? Ви взагалі хто такі ??? Хто вам дав права поводитися як гопники, тільки з танками і Буками ??? Знову Білий дім вам винен ??? У США, перед якими схиляється Росія в процесі побудови багатополярного світу, для нас, українців, є одна велика перевага: вони не декларують знищення / поглинання України як держави і найголовніше не СТРІЛЯЮТЬ в нас!!! Погодьтеся, це не так уже й мало", - пише Цимбалюк.

Нагадаємо, різанина у Сребрениці - один з наймасштабніших військових злочинів в сучасній європейській історії, вчинений в ході Боснійської війни 13-22 липня 1995 року, який полягав в спланованому масовому вбивстві боснійських сербів близько 8 тисяч боснійських мусульман чоловічої статі у віці від 12 до 77 років. Різанину було скоєно в районі боснійського міста Сребрениця після його захоплення Військом Республіки Сербської під командуванням генерала Ратко Младича при співучасті воєнізованого формування "Скорпіони" під контролем Міністерства внутрішніх справ Сербії.

Детально про введення миротворчої місії на Донбасі читайте в матеріалі "Апострофа": Існує спосіб відновити мир між Україною і Росією - Курт Волкер.