RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Росія пригрозила кримінальними справами Меркель і Макрона через заяви по українським морякам: в мережі сміються

Спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін заявив, що вимагаючи відпустити українських моряків, канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон можуть "нарватися" на кримінальну відповідальність.

Заява спікера опубліковано на сайті нижньої палати парламенту (РФ).

Так він прокоментував спільну заяву європейських лідерів, опубліковане напередодні Єлисейським палацом. У ньому Меркель і Макрон закликають Росію відпустити захоплених в Керченській протоці українських моряків, щоб вони провели свята вдома.

За його словами, Меркель і Макрон "повинні усвідомлювати, що втручання в процес правосуддя не просто неприпустимо, але і може привернути увагу правоохоронних органів".

"Хотілося б застерегти від таких заяв на адресу нашої країни, яка входить до Ради Європи, і національне законодавство якої відповідає всім стандартам міжнародного права", - сказав Володін.

У мережі піднялася хвиля сарказму з цього приводу.

Як повідомляв "Апостроф", вранці 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них.

Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українських суднах в Керченській протоці і захопили їх.