RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Названо головні загрози здоров'ю людей в 2019 році

Всесвітня організація охорони здоров'я опублікувала список глобальних загроз здоров'ю людей в 2019 році: в нього вперше потрапила відмова від щеплень.

Відповідний список опубліковано на сайті організації.

Як наголошується, в ВООЗ акцентують, що вакцинація є одним з найбільш ефективних способів боротьби з хворобами і вже рятує від передчасної смерті 2-3 мільйони осіб на рік. Як повідомили в організації, відмова від щеплень має різні причини, в тому числі і відсутність доступу до сучасних вакцин і невпевненість в їх безпеці.

Крім відмови від щеплень, в список глобальних загроз увійшли забруднення повітря (за версією ВООЗ, це головна загроза), зміна клімату, неінфекційні захворювання на зразок діабету і раку, нова пандемія грипу, важкі умови життя через конфлікти і екологічні кризи, стійкість до антибіотиків .

Також, серед глобальних загроз - лихоманка Ебола і інші небезпечні інфекційні захворювання, слабкі системи первинної медико-санітарної допомоги, лихоманка денге і ВІЛ. Відзначимо, що в список 2018 року в основному увійшли інфекційні захворювання.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", з початку 2019 роки від кору в Україні вже померла одна дитина.