RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Резонансна заява Макрона про "українські банди": в мережі пояснили їх зв'язок з мафією

Президент Франції Еммануель Макрон не випадково згадав українців, коли говорив про боротьбу з нелегальною міграцією. У мережі з'явилася інформація про злочинну організацію "Львівських білих", пов'язану з італійською мафією і болгарськими організованими злочинними угрупованнями.

В інтерв'ю виданню Valeurs Actuelles президент Франції заявив, що має намір боротися проти паралельних товариств і нелегальної імміграції у Франції, згадавши при цьому українські злочинні угруповання.

"Я вважаю за краще легальних іммігрантів з Гвінеї або Кот-д'Івуар [...] замість нелегальних українських або болгарських банд", - сказав Макрон.

Несподівану підтримку висловлювань французького президента виказав політичний експерт і волонтер Назар Приходько, який на своїй сторінці в Facebook стверджує, що переправленням мігрантів, торгівлею людьми та зброєю дійсно займається українська злочинна організація "Львівські білі". Ця банда, за його словами, "ситуативно співпрацює зі старою італійською мафією - Ндранґетою, а також з болгарськими організованими злочинними угрупованнями".

"На Закарпатті, як відомо, часто ловлять мігрантів. Їх туди доставляють представники Львівських білих, які, звичайно, мають тут розгалужену мережу, а далі вже за них береться Ндранґета, яка через Словаччину доставляє їх далі. А ось з Албанії і Хорватії доставкою займаються "Білі" і болгари", - конкретизував механізм злочинної співпрацї Приходько.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що підтримує ідею повернення в ПАРЄ російської делегації.