RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Співробітники ФСБ створили банду найманців, що воювали в Україні та Сирії

У Росії порушили кримінальну справу проти майорів ФСБ, які створили зібрали групу найманців "Единые народные общественные товарищества" (ЕНОТ) й використовували їх у своїх злочинних діях.

Про це повідомляє "Коммерсантъ".

Слідчий комітет Росії днями назвав діяльність цього бойового об'єднання злочинною. Лідер організації Роман Теленкевіч і кілька її рядових учасників, які відзначилися на Донбасі, в Сирії і Криму, звинувачуються в бандитизмі, вимаганнях, розбоях та крадіжках.

Слідчий з особливо важливих справ слідчого управління СКР по Краснодарському краю Анатолій Шутенко виніс постанову про порушення п'яти кримінальних справ, в тому числі, щодо співробітників управління ФСБ по Москві і області майорів Олександра Мрищук і Антона Барякшева. За даними слідства, вони використовували членів організації для вирішення силових питань.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, Президент Росії Володимир Путін використовує колишніх шпигунів для просування своїх інтересів в Європі і керівництва енергетичними проектами, такими як скандальний "Північний потік".