RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

З'явилася влучна карикатура на протистояння Ірану і США

У мережі з'явилася кумедна карикатура на протистояння США і Іраку, яке було головною новиною в останні дні.

Відповідне фото з'явилося на Facebook-сторінці карикатуриста Сергій Йолкіна.

Минулої ночі, 8 січня, Іран завдав ракетного удару по американських базах в Іраку, що стало причиною алармістських новин в світових ЗМІ, не кажучи вже про соціальні мережі. І це цілком зрозуміло на тлі гучних погроз Дональда Трампа нанести "нищівний" удар по вже нібито ретних 52 об'єктах на території Ірану, включаючи об'єкти культурної спадщини, в разі, якщо той відповість військовим способом на вбивство іранського генерала Касема Сулеймані в Багдаді 3 січня.

Експерт-міжнародник Максим Ялі вважає, що чекати війни поки що передчасно. По-перше, керівництво Ірану прекрасно розуміє, що перспектив перемоги в повномасштабній війні, а значить і утримання власної влади в країні за її підсумками, немає. По-друге, війна не потрібна і президенту США Дональду Трампу.

На карикатурі Йолкіна на цю тему зображений чоловік - сторонній спостерігач за ситуацією, він спокійно їсть поп-корн і дивується: "Як це - війна скасовується?".

Як повідомляв "Апостроф", раніше іранські журналісти опублікували нові кадри запуску ракет, якими була атакована військова база США в Іраку.