Це була дурість: експерт вказав на помилку України з реакцією на авікатастрофу в Ірані

З боку України було дурістю не звернути увагу на момент з запуском ракети, яка збила літак МАУ в Ірані.

Про це розповів "Апострофу" відомий політтехнолог і фахівець з комунікацій Денис Богуш.

Також експерт зазначив, що наша країна швидко не відреагувала на авіакатастрофу повітряного судна під Тегераном.

"Всю цю ситуацію можна проаналізувати за трьома показниками: перше це швидкість реакції, друге - адекватність і третє - сам контент. За швидкістю - є пара важливих правил, які потрібно виконувати. Наприклад, "правило 30 хвилин": якщо ти володієш ексклюзивною інформацією, і ти за півгодини не виклав цю новину, то її викладе хтось інший. Відповідно, і всі лаври отримає твій конкурент", - підкреслив Богуш.

За його словами, подібні катастрофи мають політичні наслідки, тому часу залишається приблизно 3-5 годин.

"Тобто, необхідно зробити заяву - наприклад, про те, хто загинув і якою була кількість пасажирів. Про це також знали Канада, Швеція, Іран, Афганістан, Великобританія. Але в результаті не Україна, а інші країни показують швидкість реакції. Швидкість забезпечується з одного боку - розвідкою, а з іншого боку - адекватністю і оперативністю прес-служби", - сказав політтехнолог.

Він підкреслив, що інформація про пуск ракети, яка потрапила в літак МАУ, поширювалася в інтернеті практично відразу після катастрофи.

"Було очевидним потрапляння ракети, був звук пуску, і всі світові агентства про це сказали. Дурість з нашого боку не звертати на це уваги. Всі бачили падіння літака, уламки з зовнішніми ушкодженнями. Всі бачили бульдозери, які зачищають місце аварії, і всі обговорили це в соцмережах. Але стало очевидним, що наша розвідка не працює, тому що туди посадили людей з "95 кварталу", і свою функцію - оперативно проаналізувати відео, що знаходиться у відкритому доступі і не ганьбитися - вона виконувати не в змозі", - заявив Денис Богуш.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": В історії з Іраном ми як лохи сиділи і чекали, що скажуть США та інші - Денис Богуш.