RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Всі знали: Іран спіймали на ще одній брехні про катастрофу літака МАУ

Офіційний представник уряду Ірану Алі Рабії розповів, коли влада Ірану дізналися про причини авіакатастрофи літака МАУ.

Про це повідомляють в Telegram-каналі Klymenko Time.

За його словами, уряд Ірану дізналося про те, що український повітряний судно було збито іранськими ППО, тільки 10 січня. Тобто ця інформації стала відома їм за день до офіційного визнання.

"Це не в'яжеться з суботнім заявою командувача військово-космічними силами" Корпусу вартових ісламської революції "Ірану Аміра Алі Хаджизаде. Він заявив, що Генштаб ВС Ірану отримав дані про причини авіакатастрофи Boeing ще вранці 8 січня. Тобто практично відразу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, трагедія сталася 8 січня в місті Тегеран. На борту літака були 167 пасажирів і членів екіпажу, всі загинули на місці. Експерт спочатку називав кілька причин авіакатастрофи. Але потім дізналися, що причиною аварії стало влучення ракети в судно.

Пізніше командувач Корпусом вартових ісламської революції (КВІР) Хосейн Саламі публічно вибачився за збитий помилково український літак МАУ.

Як повідомляв "Апостроф", видання The New York Times повністю відтворило політ і падіння літака "Міжнародних авіаліній України" (МАУ), який зазнав аварії під Тегераном (Іран).