RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Ірані жорстко відреагували на скандал зі "зливом" секретних даних про аварію літака МАУ

Іранська сторона не надаватиме Україні інформацію про розслідування авіакатастрофи літака МАУ після того, як в мережі було оприлюднено запис переговорів диспетчерської служби аеропорту Тегерана і другого пілота літака компанії Iran Aseman Airlines в момент попадання ракети в українське повітряне судно.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву директора з розслідування нещасних випадків в Іранській організації цивільної авіації Хасана Резайфара.

За словами представника іранської сторони у спільній слідчій групі з розслідування авіакатастрофи, аудіофайл був частиною доказів, які українським експертам надали в рамках розслідування.

"Команда розслідування аварії українського літака зробила дивний крок, опублікувавши секретний аудіофайл повідомлень пілота літака, що летів разом з українським літаком ... Ця дія українців призвело до того, що ми не ділимося з ними більше ніякими доказами", - заявив Хасан Резайфар.

Як повідомляв "Апостроф", влада Ірану пропонувала компенсацію сім'ям українців, які стали жертвами катастрофи літака МАУ в небі над Тегераном в середу, 8 січня, в сумі 80 тисяч доларів, але Україна буде вимагати компенсації в більшому розмірі.