RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Зупинити не вдалося: зроблено страшний прогноз по поширенню коронавіруса

У п'ятницю, 21 лютого, офіційний представник Міністерства охорони здоров'я Ірану заявив, що коронавірус COVID-19 міг поширитися в усіх містах країни.

Про це повідомляє державне інформагентство IRNA.

"Грунтуючись на існуючих звітах, поширення коронавіруса почалося в місті Кумі, і тепер воно досягло декількох міст країни, включаючи Тегеран, Баболь, Арак, Ісфахан, Решт і інші. Можливо, коронавірус міг поширитися в усіх містах Ірану", - заявила представник МОЗ Ірану Міна Мохрез.

У країні було підтверджено тринадцять нових випадків захворювання вірусом COVID-19, в результаті чого загальна кількість інфікованих досягла 18. Чотири людини померли.

Більшість випадків захворювання коронавірусом в Ірані зареєстровано в Кумі, священному для шиїтів місті, розташованому в 120 км на південь від Тегерана.

За даними іранського МОЗ, в числі нових випадків зараження в Кумі виявлено сім людей, четверо - в Тегерані і двоє в провінції Гілян.

Напередодні, 20 лютого, міністерство охорони здоров'я країни закликало припинити всі релігійні збори в Кумі.

"Зрозуміло, що в країні поширений новий коронавірус, і, ймовірно, джерелом цієї хвороби були китайські робітники, які працюють в місті Кум і їздили в Китай", - йдеться в повідомленні відомства.

21 лютого в Ірані пройшли парламентські вибори, що ще більше підвищує ризик поширення COVID-19.

Як раніше повідомляв "Апостроф", за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, ризик смерті від коронавіруса збільшується з віком.