RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Трамп готує екстрену заяву через коронавірус в США

Президент Дональд Трамп може ввести в США загальнонаціональний режим надзвичайної ситуації для боротьби з пандемією коронавірусу, від якого померли вже більше 4 тисяч людей.

Про підготовку американським президентом екстреної заяви повідомляють Reuters і Associated Press, посилаючись на джерела.

Влада США може обмежити поїздки своїх громадян в Європу. Цей обмеження буде схоже на введену раніше заборону відвідувати Китай і Іран, говорять джерела Reuters. Жителям США також можуть рекомендувати скасувати поїздки в деякі європейські країни.

Видання Politico пише, що введення режиму НС дозволить використовувати США з федерального резерву до 40 мільярдів доларів для боротьби з коронавірусом. Джерела зазначають, що Трамп може відмовитися від введення режиму НС, побоюючись розпалити паніку.

У своєму Twitter Трамп написав, що готовий використовувати весь вплив федерального уряду для вирішення проблеми з коронавірусом. Він збирається виступити з заявою о 21 годині за північноамериканським східним часом 11 березня (о 3 годині ночі за Києвом 12 березня).

У США коронавірусом заразилися більше 1 000 чоловік, померла 31 людина.

Раніше режим НС був введений в ряді штатів, зокрема в Каліфорнії, Нью Йорку, Колорадо, Північній Кароліні, а також у Вашингтоні.

Нагадаємо, 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я офіційно визнала коронавірус пандемією.

Читайте також матеріал "Апострофа" - "Чума" 21 століття: шокуюча заява Меркель, карантин в Україні та інші подробиці про коронавірус.