RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Перестати бути ідіотом: Ілон Маск пообіцяв приєднатися до боротьби проти коронавірусу

Відомий американський бізнесмен, засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск заявив про готовність виготовляти апарати для вентиляції легенів на своїх фабриках для допомоги хворим на коронавірус Covid-19.

Про це він заявив в Twitter.

Сьогодні США - країна з найсильнішою в світі економікою - виявилася настільки ж вразливою перед коронавірусом, як і багато інших держав з куди більш скромними можливостями.

"Нам потрібні респіратори, нам потрібні засоби для вентиляції [легенів], і це велика проблема", - заявив Дональд Трамп в ході прес-конференції 18 березня, визнавши, що раніше Америці не доводилося думати про подібні речі. Пославшись на закон про оборонну промисловість, Трамп має намір задіяти великий бізнес для виготовлення всього, що необхідно для боротьби з вірусом.

Переговори з урядом вже ведуть такі національні гіганти як General Motors і Ford. Основне питання - про можливість швидко налагодити виробництво апаратів для ШВЛ (штучної вентиляції легенів).

Досить несподівано з готовністю приєднатися до програми виступив Ілон Маск. Пікантність в тому, що раніше господар "Тесли" демонстрував скептичне ставлення до COVID-19.

Так 6 березня Маск написав в своєму Twitter: "Коронавірусна паніка - це тупо". Таке його ставлення до проблеми підняло хвилю критики. Зокрема, один з читачів Маска під ніком Abbas відповів: "Вам варто перестати бути ідіотом в цій темі. Це масштабна катастрофа. Запитайте лікарів в цій області".

"Ми готові виробляти апарати, якщо буде нестача", - відповів на це Маск.

На його думку, хоча апарати для ШВЛ неможливо почати випускати миттєво, Tesla може вирішити це завдання, оскільки компанія виготовляє автомобілі зі складними системами кондиціонування і вентиляції.

В іншому коментарі Маск висловився про готовність підключити і свою компанію SpaceX, оскільки вона "спеціалізується на виробництві космічних апаратів із засобами життєзабезпечення".

Як раніше повідомляв "Апостроф", за один день 21 березня в Італії померли 627 осіб, які заразилися на коронавірус Covid-19. Всього від коронавірусу в Італії померло 4032 людини.