RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Врахували досвід боротьби з Ебола: в Китаї медики зробили важливу заяву про вакцину від коронавірусу

Китайські медики приступили до випробування на добровольцях недавно створеної вакцини проти коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляє газета Global Times.

Відзначають, що препарат було розроблено фахівцями Академії військових медичних наук Народно-визвольної армії Китаю при взаємодії з фармацевтичними компаніями країни. В ході роботи було враховано досвід зі створення вакцини проти вірусу Ебола.

Як уточнив глава колективу дослідників, при вакцинації учасники проекту не будуть заражені вірусом. Їм введуть антитіла, після чого над добровольцями встановлять контроль, завдання якого - виявити, чи придбали ці люди імунітет до вірусу.

Фахівці вже отримали офіційний дозвіл влади на проведення клінічних випробувань. Для проведення тестів створили три групи, кожна з яких буде складатися з 36 осіб у віці від 18 до 60 років, усі з міста Ухань. Вони будуть поміщені на двотижневий карантин, а потім протягом півроку лікарі планують спостерігати, як їх організм реагує на сироватку.

Раніше співробітник Інституту дослідження лабораторних тварин при Академії медичних наук КНР Цинь Чуань заявив, що в КНР існує вже вісім типів розроблених вакцин, причому ефективність деяких з них була доведена на тваринах.

Як повідомляв "Апостроф", Imperial College London опублікував звіт, в якому прорахували різні моделі поширення коронавірусу і змоделювали три сценарії для США.

Детальніше про смертельний коронавірус і його поширення у світі читайте в матеріалі "Апострофа": Хворіти будемо хвилями: коли людство зможе приборкати коронавірус.