RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Понад сотня країн виступили з гучною заявою щодо коронавірусу: кого хочуть "покарати"

До пропозиції Австралії і Євросоюзу провести незалежне розслідування з метою встановити походження коронавірусу SARS-CoV-2 в понеділок, 18 травня, приєдналися ще 54 країни.

Про це повідомляє британське видання The Guardian.

Таким чином ініціативу, звернену до асамблеї Всесвітньої організації охорони здоров'я, яка відкривається в понеділок, 18 травня, в Женеві, підтримали вже 122 країни.

Напередодні до неї приєдналися понад 60 країн, серед яких Південна Корея, Японія, Індонезія, Туреччина, Великобританія, Росія, ПАР і країни Євросоюзу. Своєю підтримки поки не висловили ні Китай, ні США.

У проекті резолюції, в якій ВООЗ закликають неупереджено розслідувати пандемію коронавірусу, прямо не згадується про Китай. Однак формулювання в вимозі досить жорсткі для того, щоб звернутися з судовими позовами в разі, якщо підтвердяться підозри про спроби китайської влади приховати спалах COVID-19.

Голосування з цього питання на асамблеї ВООЗ заплановано на ранок вівторка, 19 травня.

Як повідомляв "Апостроф", влада китайського міста Ухань, де виник перший спалах коронавірусу, на початку епідемії замовчувала інформацію про масштаби захворювання.