RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Від польоту відмовилися: в NASA вирішили не платити Роскосмосу 90 мільйонів доларів

В американському аерокосмічному агентстві (NASA) відмовилося від планів покупки місця в російському кораблі "Союз" для польоту до Міжнародної космічної станції, який повинен був відбутися навесні 2021 року.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на річний звіт "Роскосмосу", опублікований на офіційній сторінці російського космічного відомства.

Американське космічне агентство планувало відправити на російських кораблях двох астронавтів - в жовтні 2020 і квітні 2021 року. За даними "Роскосмосу", зараз йдуть переговори про доставку тільки одного астронавта - восени 2020 року.

Співпраця з NASA почалася з 2006 року, відтоді США придбали у Росії 72 місця в кораблях "Союз". При цьому вартість польоту зросла з 20 до 90 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що в кінці травня американці запустили перший з 2011 року пілотований космічний корабель на МКС. Розробка від компанії Ілона Маска - Crew Dragon - прийшла на зміну програмі Space Shuttle.

Як повідомляв "Апостроф", після успішного запуску пілотованого корабля Crew Dragon, який доставив американських астронавтів на Міжнародну космічну станцію, засновник компанії SpaceX Ілон Маск відповів на давню жарт глави "Роскосмосу" Дмитра Рогозіна про батут.