Навальний розповів, як після отруєння вчиться елементарним речам

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який проходить лікування в клініці "Шаріте" в Німеччині після отруєння, розповів про свій стан.

Про це він написав у Instagram.

"Давайте розповім, як йде моє відновлення. Це вже ясна дорога, хоч і неблизька. Всі поточні проблеми на кшталт того, що телефон в моїх руках даремний, як камінь, а налити собі водички перетворюється в цілий атракціон, - суща дурниця", - написав Навальний.

Він додав, що ще зовсім нещодавно він не впізнавав людей і не розумів, як розмовляти.

"Щоранку до мене приходив доктор і говорив: Олексій, я приніс дошку, давайте придумаємо, яке на ній написати слово. Це призводило мене в розпач, бо хоч я вже і розумів в цілому, що хоче доктор, але не розумів, де брати слова. В якому місці голови вони виникають? Де знайти слово і як зробити так, щоб воно щось означало? Все це було рішуче незрозуміло", - ділиться жахливими спогадами політик.

За словами Олексія, зараз, коли він йде по сходах, у нього тремтять ноги, але він здатний зрозуміти, що це сходи і що десь є ліфт.

"А раніше б просто тупо стояв і дивився. Так що багато проблем ще належить вирішити, але неймовірні лікарі університетської Берлінської клініки "Шаріте" вирішили головну. Вони перетворили мене з "технічно живої людини" в того, хто має всі шанси знову стати Вищої Формою істоти Сучасного Товариства, - людиною, яка вміє швидко гортати інстаграм і без роздумів розуміє, де ставити лайки", - пише Навальний.

Як повідомляв "Апостроф", Навальний заявив, що планує повернутися в Росію, як тільки одужає.