RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У плани принца Філіпа втрутився коронавірус: як пройдуть похорони чоловіка британської королеви

У Великій Британії через пандемію коронавірусу були змушені змінити побажання щодо похоронної церемонії принца Філіпа, який помер 9 квітня - він сам за життя планував свої похорони.

Про це повідомлять CNN.

Чоловік королеви Єлизавети II хотів, щоб під час процесії згадали про його досягнення у військовій службі та про роботу з охорони навколишнього середовища. Однак у зв'язку з COVID-19 залучати до церемонії громадськість не будуть. Громадян закликали не брати участь у масових заходах, пов'язаних зі смертю принца. Хоча в інший час з ним могли б попрощатися всі бажаючі, як це прийнято в разі поховання членів королівської сім'ї.

Похорон принца Філіпа відбудеться у Віндзорі в каплиці Святого Георгія. Інші побажання принца будуть дотримані. Відзначають, що він планував похоронну церемонію в умовах карантину і без них.

Як повідомляв "Апостроф", після смерті принца Філіпа в мережі згадали, як в 1973 році він разом з дочкою приїжджав до Києва. Місто тоді приймало у себе чемпіонат Європи з кінного спорту, а принцеса Анна, як і її мати, пристрасна любителька коней і досвідчена наїзниця.