RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Світом поширюється новий штам коронавірусу B.1.621: що про нього відомо

На цей момент у Великобританії виявлено 16 випадків інфікування штамом коронавірусу B.1.621, який виник в Колумбії. Медики заявили, що він містить ряд "мутацій, що викликають занепокоєння". Разом з тим немає ніяких доказів, що вакцини в боротьбі з ним неефективні.

Про це пише Halifax Courier.

Десять випадків зафіксовано в Лондоні, шість - серед людей у віці від двадцяти років, у двох випадках захворіли повністю вакциновані люди. Більшість випадків захворювання пов'язано з поїздками за кордон.

Громадська служба охорони здоров'я Великобританії (PHE) заявила, що штам містить ряд "мутацій, що викликають занепокоєння".

"Колумбійський" штам несе ту ж мутацію N501Y, яка, на думку вчених, створила штам Alpha.

У деяких зразках було виявлено мутацію E484K, яку ідентифікували в штамі Beta. За даними медиків, бета-штам, який вперше було зафіксовано в Південній Африці, може частково обійти вакцинацію.

Новий варіант коронавірусу також знайшли в Колумбії (235 випадків), США (264 випадки) і Іспанії (196 випадків) і в низці інших країн.

Вакцини V&S "колумбійский" штам COVID-19

У PHE заявили, що немає ніяких доказів неефективності вакцин проти коронавірусу щодо B.1.621. Також не доведено, що "колумбійський" штам провокує більш важкий перебіг хвороби.

На думку фахівців, B.1.621 не більш смертоносний, ніж "індійський" штам Delta, на частку якого припадає 99 відсотків усіх випадків захворювань COVID-19 в Великобританії.

Нагадаємо, перший випадок зараження штамом B.1.621 зареєстрували в Колумбії в січні. Пізніше його виявили ще у 26 різних країнах і регіонах, при цьому майже половина відомих випадків сталася в Сполучених Штатах Америки.

Раніше ми писали, що Головний санітарний лікар України Ігор Кузин анонсував чергову хвилю коронавірусу і новий жорсткий карантин в Україні цієї осені. Однак ситуація може погіршитися вже в серпні.