RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Відлуння терактів в Кабулі: чому люди бояться вийти на вулицю

Буквально відразу ж після того, як армія США покинула територію Афганістану, ситуація у цьому регіоні загострилася. А після скоєння серії атак смертників з ІДІЛ, Афганістан можна назвати справжньою "пороховою бочкою". Обстановка напружена до межі. Люди бояться виходити на вулицю. При цьому багато хто з тих, хто збирався покинути територію країни з самого захоплення влади Талібами, все ще не змогли цього зробити.

Професійний мандрівник і рекордсмен України Костянтин Ліорек розповів в ефірі "Апостроф Live" на "Апостроф TV", яка зараз ситуація в Афганістані.

За його словами, багато хто з тих, хто хоче покинути країну, ще навіть не змогли дістатися до Кабула. Це пов'язано з тим, що більшість дипломатичних місій або вже покинули Афганістан, або знаходяться на території аеропорту і нічим не можуть допомогти.

Решта ж бояться виходити на вулицю і залишають свої домівки лише за крайньої необхідності. Причому така картина спостерігається не тільки в столиці. Люди бояться, що ескалація захлесне всю територію Афганістану, а теракти будуть відбуватися у всіх містах.

"Ситуація дійсно непередбачувана, там ситуація сильно напружена. Люди бояться виходити навіть на вулицю. Виходять власне при необхідності. Скажімо, купити їжі. Ніхто там не гуляє, не ходить по робочих справах. Усі максимально сидять вдома.

Існує дуже великий страх перед тим, що ескалація перекинеться на інші міста, що буде те, що ми бачили 20 років тому. Тобто більшість з моїх знайомих налаштовані дуже скептично і у них трагічний погляд на те, що зараз діється в Кабулі та інших містах", - розповів Костянтин.

Детальніше читайте в матеріалі порталу "Апостроф": "Через кілька днів Афганістан зануриться в хаос, мої друзі не знають як звідти виїхати - Костянтин Ліорек".