RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Немає слова – немає проблеми? Співробітникам ООН заборонили використовувати термін "війна" та "вторгнення в Україну"

ООН заборонила своїм співробітникам називати війну країни-терориста Росії проти України війною або ж вторгненням, натомість їм доручили оперувати термінами "конфлікт" або "воєнний наступ", щоб описати повномастабне вторгнення Росії, унаслідок якого помирають тисячі мирних людей.

Про таке рішення Організації Об'єднаних Націй повідомило ірландське видання The Irish Times.

До того ж співробітникам ООН тепер заборонено додавати український прапор до профілів у соціальних мережах або на веб-сайтах, що стало звичайним виразом солідарності з Україною, на яку неспровоковано напала країна-агресор Росія.

"Це важливе нагадування про те, що ми, як міжнародні державні службовці, зобов’язані бути неупередженими. Існує серйозна ймовірність репутаційного ризику", - йшлося в заяві ООН.

Комусь важливі життя невинних людей, які тисячами помирають від російських бомбардувань, а комусь - репутація.

"Важко повірити, що ООН могла фактично запровадити таку саму цензуру, яку Кремль запроваджує зараз усередині Росії, заборонивши використання слів «війна» та "вторгнення" серед співробітників ООН. Я закликаю ООН оперативно спростовувати такі повідомлення, якщо вони помилкові. На карту поставлена репутація ООН", - відреагував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Така риторика подібна до кремлівської: російські чиновники та провладні ЗМІ не вживають слово війна чи вторгнення. Роскомнагляд наказав місцевим новинам видалити публікації, у яких вживались слова "штурм": "вторгнення" чи "оголошення війни". За непослух - штраф або блокування.

За цим послідував новий диктаторський закон, який передбачає до 15 років позбавлення волі для тих, хто поширює новини, які вважаються "фейковими", арешт тисяч людей, які протестували проти війни, закриття двох місцевих незалежних мовників та блокування веб-сайтів міжнародних ЗМІ.

Раніше "Апостроф" писав про нове дивне пояснення від Росії щодо причини російського військового вторгнення в Україну.