RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Творці Bayraktar презентують нові бойові безпілотники: що про них відомо

Турецька компанія Baykar, яка виробляє вже славнозвісні безпілотні літальні апарати Байрактари, працює над ще двома проєктами, які стануть удосконаленими версіями нинішнього Bayraktar.

Битва за Сєвєродонецьк наближається до розв'язки: онлайн подій війни 31 травня

Про це повідомив керівник компанії Baykar Сельчук Байрактар на виставці в Баку, де представили нову модель безпілотника Akinci, пишуть у Reuters.

Зараз Baykar розробляє над ТВ3 (нагадаємо, що зараз ЗСУ ефективно використовують Bayraktar ТВ2), який матиме складні крила та злітатиме або приземлятиметься на авіаносцях з короткою злітною смугою.

Також компанія працює над створенням безпілотного бойового літака з назвою MUIS або Kizilelma. Перший готуються презентувати вже до кінця року, а другий почнуть випробовувати у 2023.

Наразі турецький безпілотний Bayraktar ТВ2 став лідером замовлень, оскільки він довів свою ефективність у боях повномасштабної російсько-української війни. Українські оператори Байрактару успішно знищують зенітні та передові артилерійські системи ворога, а також ворожу військову техніку.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що популярний литовський ведучий зібрав 5 мільйонів євро на Bayraktar для українських захисників за три дні.