RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У НАТО завелися "кроти": Альянс розслідує витік секретних даних

Хакери продають у мережі секретні військові документи, де, серед іншого, є інформація про сучасні системи озброєння країн НАТО. Північноатлантичний блок вивчає масштаби цього витоку та можливі наслідки.

Про це пише BBC.

Зловмисникам вдалося отримати доступ до даних, пов'язаних із великим європейським виробником зброї – MBDA Missile Systems, європейською компанією, штаб-квартира якої знаходиться у Франції.

MBDA визнала, що в пакеті, який продають хакери, є документи, що їй належать. Разом з тим, компанія стверджує, що в викрадених файлах не було нічого секретного.

За словами представників MBDA, інформацію вкрали зі зламаного зовнішнього жорсткого диска. У компанії зазначили, що співпрацюють з владою Італії, де стався витік.

"Ми оцінюємо ситуацію з даними, ймовірно вкраденими з MBDA. Ми не бачимо жодних ознак порушення недоторканності будь-яких мереж НАТО", - заявив представник альянсу.

Викрадені дані пропонують на російських та англійських форумах за ціною 15 біткоїнів (приблизно 321 тис. доларів США) за 80 Гб.

Раніше США та Британія пригрозили Росії війною з НАТО у разі удару по Запорізькій АЕС.