RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Витік газу на "Північних потоках": у Німеччині заявили про серйозні наслідки

Німецьке федеральне агентство з навколишнього середовища стривожене витіканням метану внаслідок вибухів на газопроводах "Північний потік-1" та "Північний потік-2" у Балтійському морі.

Як пише Bild, фахівці підрахували, що в результаті витоку в атмосферу викине загалом 300 тисяч тонн метану, що відповідає приблизно одному відсотку загального річного обсягу викидів Німеччини в еквіваленті CO₂.

У зв'язку з такою ситуацією природоохоронна організація Deutsche Umwelthilfe просить операторів газопроводів терміново відкачати решту газу з усіх ліній у Балтійському морі.

"Виток метану - це неймовірна подія", - попередив керуючий директор організації Саша Мюллер-Креннер.

За словами фахівця, вже зараз клімату завдано незмірної шкоди.

Читайте: Вибухи були невипадковими: які є версії витоку газу на "Північних потоках"

Водночас аналітик Сергій Вакуленко запевняє, що такі аварії трапляються вкрай рідко.

"У звітах, які компанії Nord Stream і Nord Stream2 подавали датському, німецькому, шведському регуляторам, вказується ймовірність подібних подій приблизно один раз на 10 тисяч років. Справді, це вкрай рідко. Були випадки, коли якорями кораблів ушкоджували трубопроводи, але це були вм'ятини. Тобто випадків розриву трубопроводів – особливо таких великих – не було”, – сказав він.

Раніше ми писали, що у Польщі відкрили новий газопровід. Це означає, що Варшава остаточно відмовляється від російського газу.