Серед тисяч жертв - маленькі діти: фото і відео наслідків потужного землетрусу в Афганістані

У суботу, 7 жовтня, потужний землетрус на заході Афганістану неподалік кордону з Іраном забрав життя майже двох тисяч людей, включно з дітьми. Кількість постраждалих та загиблих продовжує зростати в міру розбирання завалів.

Про це повідомляє The Guardian.

Читайте також: Понад 1000 загиблих: нові фото, відео та подробиці землетрусу в Афганістані

Землетрус магнітудою 6,3 з наступними вісьмома сильними поштовхами стався за 30 км від столиці провінції Герат, зруйнувавши сотні сільських будинків 7 жовтня. Неназваний представник Талібану повідомив агентству Associated Press, що кількість загиблих різко зросла 8 жовтня, оскільки шукали тих, що вижили серед руїн, і становить близько 2 тисяч осіб.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, понад 600 будинків було зруйновано або частково пошкоджено як мінімум у 12 селах провінції, постраждали близько 4 200 людей.

Як розповідають місцеві жителі, будинки впали вже після першої тряски, близько 11:00 ранку, тим самим поховавши багатьох людей, що знаходилися всередині будинку.

У Facebook небайдужі громадяни почали збирати допомогу для жителів Герата.

"Будь ласка, хто чим може, запропонуйте свою допомогу. Це може включати фінансові внески, продукти харчування, одяг або будь-яку допомогу, яку ви можете надати. Навіть найменший внесок може суттєво змінити життя цих людей. З єдністю і співчуттям ми можемо допомогти постраждалим від землетрусу в цей важкий час. Ми просимо вас у будь-який спосіб долучатися до цих зусиль із надання допомоги, даючи змогу цим людям здобути надію і порятунок у цих складних обставинах", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Афганістан страждає від важкої гуманітарної кризи через повне припинення іноземної допомоги після повернення Талібану до влади у 2021 році. Також провінція Герат, де мешкає близько 1,9 мільйона людей, постраждала від багаторічної посухи.

Крім того, землетруси в Афганістані часто трапляються, особливо ближче до гірського хребта Гіндукуш, що на стику Євразійської та Індійської тектонічних плит.

Обережно! Відео містить кадри, які не прийнятні для людей, які не досягли 18 років!

Раніше ми писали, що 27 травня відбулася стрілянина біля прикордонного посту між Іраном та Афганістаном: двох іранських прикордонників та одного бійця "Талібану" було вбито в результаті стрілянини.

  • Вас може зацікавити:

В Туреччині одночасно знесли дев’ять багатоповерхівок, пошкоджених землетрусом: вражаюче відео

Туризм з присмаком крові: таліби організували тур, щоб побачити знищеного ними Будду, фото і відео

Найсильніший землетрус за 120 років: у Марокко катастрофічна кількість жертв стихії, фото та відео