RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Хусити поцілили у Червоному морі в танкер, який перевозив російські нафтопродукти

В Аденській затоці Червоного моря єменський рух хуситів, з якими США готується до тривалої війни, ракетою поцілив у танкер Marlin Luanda під прапором Маршаллових Островів, який перевозив російські нафтопродукти. В результаті на судні почалася пожежа.

Про це повідомляє ВВС News із посиланням на британську компанію-оператора танкера Marlin Luanda – Trafigura Group.

Читайте також: Доброго ранку, Ємен: чого досягли Штати з союзниками

За їхніми даними, пожежа охопила один із вантажних відсіків нафтового танкера і для його локалізації використовували протипожежне обладнання.

Фото: nournews.ir

Американські військові заявили, що хусити потрапили до танкера протикорабельною балістичною ракетою, а кораблі ВМФ США прийшли на допомогу, щоб загасити пожежу.

Уряд Великобританії підкреслив, що напади на комерційне судноплавство "цілком неприйнятні" і що країна разом із союзниками "залишають за собою право реагувати відповідним чином".

У свою чергу, представник єменського руху хуситів заявив, що Marlin Luanda був британським кораблем і став мішенню у відповідь на "американсько-британську агресію проти нашої країни".

Водночас оператор Trafigura повідомив у коментарі Reuters, що танкер перевозив лігроїн російського походження - суміш важких вуглеводнів, важча за бензин. Вантаж придбали відповідно до санкцій, за ціною, нижчою від цінової стелі, яку встановив Захід майже рік тому.

Як стверджує американський телеканал Bloomberg, це був наймасштабніший напад єменських хуситів на нафтоналивне судно.

Нагадаємо, у ніч на 13 січня війська США, які разом з Великою Британією та іншими союзниками почали масово атакувати хуситів в Ємені 12 січня, завдали удару по їхнім радіолокаційній станції ракетами Tomahawk, щоб знизити їхню здатність атакувати морські судна.

  • Вас може зацікавити:

Іран завдав удару по об'єктах США: відео

Ракети у всі боки: чому Іран атакує сусідів

Ємен не Росія: чому Захід так сміливо б’є по хуситах