RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Санкції проти російської нафти: ЗМІ розповіли як обмеження вплинули на "сіру" торгівлю

Більшість танкерів, які Росія використовує для доставки нафти, зупиняється через введення санкцій США, що відчутно впливає на Москву.

Про це повідомляє Guildhall з посиланням на розслідування Bloomberg

За даними агентства, близько половини з 50 танкерів, проти яких Мінфін США почав вводити санкції 10 жовтня, не змогли закінчити завантаження та вивантаження після їх включення до списку. Наприклад, танкер "Совкомфлоту" NS Leader здійснив розворот біля берегів Португалії, коли США повідомили про його роботу на РФ.

Читайте також : Санкції по-українськи: чи зупинять Кремль палаючі НПЗ

Також цього місяця почне діяти оновлена версія обмеження цін, що вимагає від судновласників та страховиків запитувати інформацію про те, скільки трейдери платять за вантаж та про витрати на доставку. Страховики вже опублікували циркуляри, в яких йдеться, що страхове покриття не буде дійсним, якщо вони не отримають підтвердження відповідності граничному рівню цін.

У 2023 році Міністерство фінансів США запросило у судноплавних компаній з 30 країн інформацію про сотню суден, яких підозрюють у транспортуванні російської нафти з порушенням санкцій. Після цього до списку санкцій включили 17 танкерів для перевезення нафти, нафтопродуктів і хімречовин під прапором Ліберії. Також було виявлено танкери-порушники санкцій із Панами.

- Вас може зацікавити

Росія – бочка з нафтою, яка стоїть на тоненьких ніжках – Володимир Яценко

Українські "санкції" найефективніші: у Росії значно впав експорт нафтопродуктів

"Все йде за планом": Кремль отримав новий удар від союзника в Азії