RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

У Словаччині пасажирський потяг зіткнувся з автобусом: є загиблі

В четвер, 27 червня, біля словацького міста Нове Замки потяг Будапешт-Прага зіткнувся із автобусом і загорівся – відомо про загиблих та поранених.

Про це інформує Оперативний центр рятувальної служби охорони здоров’я Словацької Республіки.

У оновленому повідомленні зазначається, що потяг, який прямував зі столиці Чехії Праги до столиці Угорщини Будапешта, потрапив у дорожньо-транспортну пригоду за участю автобуса на півдні Словаччини (біля міста Нове Замки). На борту потяга Eurocity, за повідомленнями AP, тоді перебувало близько 200 людей, в автобусі були водій та ще 8 пасажирів.

Зауважується, що в момент аварії запобіжник на залізничному переїзді працював, тож ймовірно трагедія трапилася через те, що водій автобуса його не помітив.

"Загибель і поранення підтвердила словацька служба порятунку, а ZSSK заявила, що ніхто із загиблих не перебував на борту поїзда", – передає AP. На опублікованих кадрах можна було помітити, як двигун потяга загорівся. Представники залізниці заявили, що сильних ушкоджень в результаті аварії зазнав автобус – розбився майже на дві частини.

Водій врятувався, у нього легкі опіки. Серед загиблих наразі відомо про 7 осіб, ще 5 людей отримали травми та були госпіталізовані. Проте Оперативний центр рятувальної служби охорони здоров’я Словацької Республіки зауважує, що може оновити дані.

Міністр внутрішніх справ Матус Сутай Есток відвідав місце аварії. Він сказав, що спочатку загиблих не вдалося одразу ідентифікувати.

"Я бажаю постраждалим якнайшвидшого одужання і дякую лікарям і командам рятувальників за виконану роботу", — вказав президент Словаччини Пітер Пеллегріні.

Журналіст Віталій Глагола в Telegram-каналі повідомив, що в потязі були українці. Українське МЗС вказало "Суспільному", що перевірить інформацію, чи є серед постраждалих українці.


Раніше ми також писали, як в Індії 17 червня зіткнулися вантажний та швидкісний потяги. Від сили удару вагон на кілька метрів завис у повітрі.