RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Щось пішло не так: в Африці провели тест на коронавірус і знайшли його у фруктах

Президент Танзанії Джон Магуфулі відправив у відставку главу національної лабораторії охорони здоров'я після того, як тести на коронавірус показали позитивний результат у тварин і фруктів.

Про це повідомляє агентство Aljazeera.

Глава африканської держави вирішив перевірити, наскільки ефективні тести на коронавірус і відправив в лабораторію зразки, взяті не тільки у людей, але і у тварин і фруктів. Позитивним виявився результат у кози і папайї.

"Ми направили в лабораторію деякі підставні зразки, яким приписали людські імена. Наприклад, машинне масло - нібито проба 30-річного чоловіка Джабіра Хамзи - результат негативний. Ми направили зразок від плоду хлібного дерева, нібито пробу 45-річної жінки на ім'я Сара Самвел - остаточний результат не встановили. А коли ми направили зразок папайї і назвали його пробою 26-річної Елізабет Ен, то у папайї виявили коронавірус. І в аналізах кози - теж ", - повідомив про результати експерименту президент Танзанії.

В результаті з посади було відсторонено главу національної лабораторії охорони здоров'я, яку глава держави звинуватив у "брудній грі". Відносно її колишнього керівника розпочато розслідування.

Президент Магуфулі не виключив, що тестові набори, що виявили коронавірус у кози і папайї, могли бути несправні. Країну-виробника тестів він не назвав.

Як повідомляв "Апостроф", доставлені з Китаю українським транспортним літаком Ан-225 "Мрія" до Польщі 7 млн медичних масок мають підроблені сертифікати.