RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Дипломат попередив Канаду про російську атаку

Канада може стати наступною мішенню російських зусиль з дестабілізації світу. Таку думку висловив колишній канадський дипломат Скотт Гілмор в статті для видання Maclean's, передає Укрінформ.

"Канада - логічна мішень для Росії. Ми - член G7, сильний учасник НАТО, адвокат заснованої на цінностях міжнародної системи, а також гучний критик Москви і її втручань у інші держави. Нам слід бути готовими до того, що Росія буде докладати більше своїх таємних зусиль до нас, особливо з наближенням наступного виборчого циклу", - стверджує Гілмор.

За його словами, Росія спробує дискредитувати будь-якого політика чи закон, який буде суперечити її інтересам; підривати довіру до канадської політичної системи і підтримку Канадою союзників і міжнародної системи.

Для досягнення цього Кремль, перш за все, буде поширювати дезінформацію, яку, швидше за все, буде спрямовано проти правлячої Ліберальної партії. "Москва не обов'язково віддасть перевагу перемогу консерваторів, але спробує делегітимізувати сам процес виборів", - зазначає автор.

Крім того, Гіломор вважає, що Росія буде продовжувати зламувати комп'ютери чиновників, політиків і журналістів в пошуку інформації для шантажу.

Однак найбільше занепокоєння, на думку автора, викликає військова загроза з боку РФ.

"У Канаді російська провокаційна військова тактика матиме додаткове значення, оскільки ми практично залишили напризволяще наші північні рубежі. Росіянам легше досягти деяких частин північних канадських територій, ніж нам", - написав дипломат

Нагадаємо, раніше глава МЗС Канади Христя Фріланд звинуватила Росію в поширенні неправдивої інформації про те, що її дід, який народився в Україні, нібито був нацистським колабораціоністом в окупованій Польщі.