RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Миротворці ООН на Донбасі: посол озвучила позицію США

Посол США в Україні Марі Йованович заявляє, що введенню миротворців ООН на Донбас повинні передувати переговори залучених сторін.

Таку думку посол озвучила в інтерв'ю виданню "Новое время".

За словами посла, досі залишається відкритим питання, чи погодиться Росія на розміщення миротворців ООН на україно-російському кордоні, проте варто спробувати переконати Кремль в цьому.

Також вона зазначає, що минулого тижня почалися зустрічі, присвячені темі миротворців на Донбасі і прогнозує, що таких заходів буде ще багато.

"Адже ніхто не пропонує послати в регіон війська і силою навести порядок. Всі залучені сторони повинні прийти до спільного знаменника з приводу миротворчої місії. Якщо це місія ООН, то у росіян буде право голосу в цьому питанні в рамках Ради Безпеки ООН. Відверто кажучи, необхідний консенсус, а зараз ми тестуємо ставлення до самої можливості введення миротворців ", - заявила Йованович.

Також посол зазначає, що перед внесенням питання на засідання Радбезу ООН повинні пройти переговори з країнами-учасницями "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, Росія).

Йованович також висловила думку, що миротворці повинні розмежувати воюючі сторони з обох сторін і захистити від військових дій цивільне населення.

"Мир повинен принести безпеку. Далі необхідно робити політичні кроки по відновленню українського суверенітету на Донбасі. Проблем багато, і миротворці всі їх не вирішать", - також зазначила посол.

Детальніше про питання введення миротворців ООН на Донбас читайте в колонці військового експерта Олега Жданова на "Апострофі": Кремль перехопив ініціативу, Київ не поспішає: що буде на Донбасі.