RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

США підняли в повітря "літак судного дня": опублікована карта з маршрутом

У середу, 11 квітня, США підняли в повітря літак E-4B Nightwatch, відомий також як "літак судного дня".

Про це свідчать дані веб-сервісу Flightradar, призначеного для спостереження за положенням повітряних суден у реальному часі.

Так, судячи з карти, літак перебуває над штатом Індіана.

Варто відзначити, що судно може перебувати в польоті цілий тиждень за умови повітряної дозаправки. Воно призначене для використання вищим політичним керівництвом США, а також в якості "комунікаційного хаба" в разі застосування противником ядерної зброї.

В останньому випадку літак повинен зв'язати президентський бункер з керівництвом армії та іншими бункерами (при пошкодженні комунікаційного обладнання електромагнітним імпульсом, який послідує відразу за вибухом).

У моменти кризи літак піднімається в повітря. Користувачі Twitter згадали, що бачили судно в повітрі "низько в небі після полудня" після атаки терористів на Всесвітній торговий центр у Нью-Йорку 11 вересня 2001 року.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент США Дональд Трамп зробив грізну заяву на адресу Росії, пригрозивши ракетним ударом по союзному РФ сирійському режиму Башара Асада, якого звинувачують у застосуванні хімічної зброї.