RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Кілер для коханця: в США завели справу проти бізнесмена-мільйонера, пов'язаного з "кухарем Путіна"

У США колишньому заступнику голови "Воєнторгу" Леоніду Тейфу, пов'язаного з підприємцем Євгеном Пригожиним, якого ЗМІ називають "кухарем Путіна", пред'явлено звинувачення в підкупі чиновника, плануванні вбивства по найму, незаконному зберіганні зброї, а також в фабрикації даних для отримання візи, а також у відмиванні мільйонів доларів.

Про це повідомляє thebell.

Уточнюється, що 57-річний Леонід Тейф з 2010 по 2012 року обіймав посаду заступника директора "Воєнторгу" - структури Міноборони, яка забезпечує постачання продуктів і організовує надання послуг для військового відомства.

За даними слідства, він разом з неназваними спільниками організував схему отримання відкатів за контрактами Міноборони. В рамках цієї схеми було виплачено відкатів на загальну суму в $ 150 млн. Частина цієї суми виявилася на рахунках Тейфа в Росії і США.

Крім цього, слідчі виявили, що Леонід Тейф запідозрив, що дружина йому зраджувала і спробував організувати вбивство її коханця. За допомогою він звернувся до чиновника міністерства внутрішньої безпеки США, який виявився інформатором ФБР. Вбивство повинно було відбутися або в США, або в Росії. Спочатку Тейф просив чиновника тільки про допомогу в депортації коханця і заплатив за це $10 тис. Коли ж депортація затягнулася, виплатив чиновнику ще $15 тис. - вже для того, щоб той зробив вбивство до кінця 2018 року. Тейф також передав передбачуваному кілеру вогнепальну зброю з перебитим серійним номером. З прес-релізу на сайті Мін'юсту США не зрозуміло, кого намагався вбити Тейф.

Тейфу загрожує 20 років позбавлення волі, іншим - по 10 років в'язниці. Згідно із законом у них може бути вилучено майно на $ 39 млн.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Пригожин засвітився на військових переговорах Кремля.