RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Грабежі і мародерство: з'явилися нові подробиці і відео страшної ситуації в Венесуелі

Парламент Венесуели оголосив в країні надзвичайний стан у зв'язку з масштабними відключеннями електроенергії.

Про це повідомляє телеканал NTN24.

Ініціатива лідера опозиції країни Хуана Гуайдо дістала одностайне схвалення.

"Режим надзвичайного стану оголошується на всій території країни через катастрофічну ситуацію, що склалася через перебої подачі електроенергії", - сказано в тексті постанови.

У той же час російський блогер Анатолій Несміян (Ель Мюрид) заявив, що в Венесуелі ситуація переходить в "некерований хаос", що може призвести до масштабної гуманітарної катастрофи.

"Починаються грабежі. Грабують все - банки, супермаркети, магазини, будинки. Поліція поки розганяє мародерів, але зупинити стихію в умовах, що склалися, де люди просто намагаються вижити, неможливо. Поки в основному грабежі йдуть в 1,7-мільйонному Маракайбо, але, схоже, хвиля насильства і криміналу перехльостує і далі", - написав він у Facebook.

За його словами, йде розпад країни, і якщо ситуація буде тривати приблизно в тому ж напрямку, сусідні країни будуть змушені терміново вводити війська в прикордонні райони, створюючи буферні зони і готуючись до прийому мільйонів біженців.

"З огляду на динаміку того, що відбувається, перед нами розгортається наймасштабніша гуманітарна, соціальна, політична катастрофа 21 століття", - вважає Несміян.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилися нові подробиці і фото блекаута в Венесуелі.