RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Чим закінчиться коронавірус для Трампа: озвучено прогноз

Глава Білого дому Дональд Трамп відмовляється брати відповідальність за поширення COVID-19 в США. Але це спричинить невдоволення в суспільстві, і якщо хвороба обвалить економіку країни, то впаде і електоральний рейтинг президента.

Про це "Апострофу" розповів науковий співробітник кафедри політології університету Дейтона (штат Огайо) і кореспондент провідних американських видань Крістофер Дівайн.

"Найсильнішим поясненням Трампа, чому його треба вибрати, були вибухові темпи розвитку економіки, які почалися з 2017 року. Але важко собі уявити, що коронавірус не матиме надзвичайно негативний ефект на американську економіку. Це може підірвати довіру до Дональду Трампа в цілому і в плані економіки зокрема. Особливо якщо американці звинуватять президента в повільному реагуванні на кризу, може привести до падіння економіки", - вважає американський вчений.

За його словами, глава Білого дому вже заявив, що він не несе ніякої відповідальності за поширення вірусу. Але американці пам'ятають приказку іншого американського президента - Гаррі Трумана: "фішка далі не йде" (в оригіналі - the buck stops here - фраза з покеру: "фішку" передають по колу, той, хто її отримує, або здає карти, або відмовляється здавати і передає "фішку" далі; Труман вживав приказку в значенні "не можна перекласти свою відповідальність на когось іншого" - "Апостроф").

"Шанси Трампа переобратися обіцяють бути кволенькими, якщо через коронавірус впадуть його імідж і економіка", - підсумував Дівайн.

Як повідомляв "Апостроф", Надзвичайний і повноважний посол України в США Володимир Єльченко розповів яким чином, під час пандемії коронавірусу, з США можна повернутися в Україну.