RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Трамп все знищив і випатрав: історик пояснив, які перші кроки треба зробити Байдену

Новообраному президенту США Джозефу Байдену після вступу на посаду доведеться відновлювати все те, що було зруйновано під час управління країною Дональдом Трампом.

Таку думку висловив "Апострофу" Пулітцерівський лауреат, професор історії Прінстонського університету Шон Вілентц.

За його словами, Байден буде успішним президентом, якщо впорається з такими викликами, як COVID-19 і економічні проблеми. Але почати йому доведеться з завершення формування адміністрації - починаючи з "відновлення агентств, які Трамп випатрав".

"Зараз йому треба зібрати команду в Сенаті, оскільки в Палаті представників, здається, це буде зробити легше. Сподіваюся, йому вдасться", - зауважив він.

Першочерговим завданням американського президента експерт називає також політику щодо "ковіду".

"Це надзвичайна ситуація світового масштабу, але з нею можна впоратися, якщо прийняти швидкі та рішучі дії. Ось де хороший підхід може створювати хорошу політику", - вважає він.

За словами Шона Вілентца, перезапуску вимагає і американська зовнішня політика.

"Трамп також її знищив. Це має надзвичайні політичні наслідки як в США, так і за їх межами. Ви в Україні це добре зрозуміли", - зауважив він в розмові з "апостроф".

Крім того, президенту Байдену потрібно вжити заходів в сфері економіки. "Я припускаю, що це буде якась програма з працевлаштування - швидше за все, прив'язана до розвитку інфраструктури, але не тільки", - сказав з цього приводу Шон Вілентц.

Детальніше про політичну кризу в США читайте в матеріалі "Апострофа": Трамп в будь-якому випадку "пролітає" повз великої політики - американський історик Шон Вілентц