RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

​Байден с Путиным битый час разговаривал по телефону: а как же Украина?

У п'ятницю, 9 липня, ввечері президент США Джо Байден провів годинну телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним. Два лідери приділили увагу кібератакам, які останнім часом здійснили російські хакери на США.

Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

Байден звернув увагу на необхідність того, щоб Путін вжив заходів для припинення діяльності хакерів-здирників, які діють з території Росії.

"Президент Байден підтвердив, що Сполучені Штати зроблять всі необхідне дії для захисту свого народу і своєї критично важливої інфраструктури перед лицем цього безперервного виклику", - підкреслили в Білому домі.

Як повідомляє РІА "Новости" з посиланням на прес-службу Кремля, Байден і Путін обговорили Сирію з акцентом на гуманітарні аспекти, позитивно оцінили координацію зусиль Росії і США по цій темі.

Окрім того, Путін висловив співчуття у зв'язку з трагічними наслідками обвалення житлового будинку в місті Серфсайд (штат Флорида), що спричинило численні жертви.

Однак після розмови з господарем Кремля Байден знову заявив, що Росія відповість за кібератаки, яким піддається Вашингтон.

Журналісти нагадали американському лідеру, що кілька тижнів тому він пригрозив Москві наслідками за хакерські атаки на інфраструктуру США. Його запитали, в силі чи цю обіцянку. Байден відповів ствердно.

Хоч як дивно, президенти США і РФ не згадували в розмові Україну, окупацію Росією Криму та частини Донбасі.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що російські хакери атакували найбільші й трубопровід США .