RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Сенат США провів важливе голосування щодо допомоги Україні: коли ухвалять фінальне рішення

Сенат США підтримав скорочення процедури розгляду законопроекту про додаткове фінансування, який містить, зокрема, пакет допомоги Україні у військовій та економічній сферах.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Читайте також: Допомога США в обмін на російські НПЗ? Чи піде Київ на такий компроміс

Зазначається, що 80 сенаторів підтримали клопотання лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера "про завершення дебатів", яке дозволяє ухвалити законодавчий пакет за допомогою України за скороченою процедурою. Проти проголосувало 19. Після цього процедурного рішення сенатори матимуть 30 годин (але не більше години на кожного) для обговорення законопроекту, після чого буде проведено остаточне голосування.

Народний депутат України від партії "Голос" Ярослав Железняк зазначив , що тепер для ухвалення рішення досить простої більшості голосів.

"Все! Головне і найскладніше (щоб подолати флібустерство треба 60+) для нас голосування у Сенаті набрало: За 80. Проти лише 19. Далі обговорення (яке може тривати 30 годин) і фінальне голосування, на яке лише 50 голосів потрібно", - написав він.

Варто зазначити, що філібастер - тактика перешкоджання законопроектам парламентською меншістю, шляхом затягування прийняття рішень, за допомогою внесення величезної кількості поправок, декламування гасел, роздумів на тему та ін. Філібастер, як форма парламентської боротьби, розвинувся в США завдяки історичній традиції, оскільки тривалість обговорення у Сенаті США, на відміну Палати представників, не обмежена.

"Ну і хороша новина. Дуже ймовірно зараз обговорення піде швидко і пакет схвалять вже сьогодні вечора по Вашингтону або наша ніч. Після 80 на табло, зрозуміло, вже 50+ у нас є, але все ж таки чекаємо", - пізніше додав Железняк.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Великобританія готує найбільший пакет військової допомоги для України.

  • Вас також може зацікавити:

Немає жодних перепон: коли нова зброя від США буде в Україні

Коли ракети ATACMS нарешті відправлять в Україну: важлива заява Сенату США

Допомога від США для України: Байден каже про лідерство, а у Росії істерика