RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Китаї за тиждень побудували лікарню для заражених коронавірусом: вражаючі фото і відео

У неділю, 2 лютого, в китайському місті Ухань, звідки почалося поширення небезпечного коронавірусу, був зданий в експлуатацію інфекційний госпіталь, який був побудований в найкоротші терміни. Вже з понеділка тут почнуть працювати 1400 військових медиків.

Про це повідомляє агентство "Сіньхуа".

Як сказано в повідомленні, починаючи з понеділка, 3 лютого, 1400 медичних працівників зі збройних сил Китаю будуть надавати медичну допомогу пацієнтам в лікарні "Хошеньшань" в місті Ухань центральнокитайській провінції Хубей.


Ця лікарня розрахована на 1000 ліжко-місць була побудована в рекордні строки для лікування пацієнтів, інфікованих коронавірусом нового типу. Корпус на 25 тисяч кв. м. почали будувати 23 січня, тобто звели його приблизно за тиждень.

До 6 лютого влада Китаю обіцяє добудувати другий корпус, на 1,3 тис ліжок.

Поки в місто Ухань не прибули військові медики, їхні колеги надають допомогу пацієнтам і сплять під час перерви між змінами прямо на робочих місцях, не знімаючи халатів і марлевих пов'язок.

Детальніше про те, як живеться в Китаї, зараженому смертельно небезпечним коронавірусом, читайте в інтерв'ю місцевого жителя "Апострофу": Влада Китаю зрозуміла проблему коронавірусу занадто пізно, він стає дуже небезпечним - житель Сіаню.