RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Меркель заявили про підготовку до силового протистояння з РФ

Німеччина повинна збільшувати видатки на оборону до досягнення цільового показника НАТО у 2% від ВВП і для того, щоб мати можливість разом з союзниками по Північноатлантичному альянсу протистояти Росії з позиції сили. Про це заявив голова фракції християнських демократів у Бундестазі Фолькер Каудер у інтерв'ю німецьким ЗМІ, передає DW.

"На жаль, Росія за президента Путіна намагається кожного дня дестабілізувати Європу. Їй потрібно протистояти з позиції сили, однак щоб це не означало повернення до "холодної війни", - заявив Каудер.

Він підкреслив, що збільшення оборонних видатків Німеччиною не є реакцією на вимогу президента США Дональда Трампа, а випливає із зобов'язань, взятих на себе країною, як і всіма іншими партнерами по НАТО.

Каудер також додав, що вимоги до збройних сил країни, Бундесверу, зростають і через тероризм, а збільшення витрат на оборону означатиме і можливість надати в розпорядження солдатів краще озброєння.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель анонсувала збільшення витрат на оборону до 2% від ВВП країни, як це і передбачено статутом НАТО.