RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Ірландії виявили масове поховання дітей

Масове поховання немовлят і дітей було виявлено в колишньому католицькому дитячому будинку Bon Secours у місті Туам, графства Галвей, Ірландія. Про це повідомляє The Guardian.

Може йтися про останки близько 800 дітей, долю яких намагається простежити місцевий історик.

Під час розкопок на території колишнього дитбудинку була виявлена структура, розділена на двадцять камер зі "значною кількістю людських останків".

Аналіз ДНК останків показав вік від 35 тижнів до трьох років. Крім того, було встановлено, що діти були поховані в основному в 1950-і роки, коли об'єкт був одним з більш ніж десятка установ в Ірландії, які пропонували притулок для сиріт, одиноких матерів та їхніх дітей.

Ця установа перебувала у віданні сестер католицького релігійного ордену, які допомагали вагітним жінкам з пологами, а потім забирали їхніх дітей доки матері не стануть готові до постригу.

Дитячий будинок в Туам було закрито у 1961 році.

Відкриття підтвердило підозри, що існували десятиліттями, що переважна більшість дітей, які померли в будинку були поховані там же в безіменних могилах. Це була звичайна практика для ірландських установ такого роду через високого рівня смертності дітей на початку XX століття.

Нагадаємо, в 2014 році група управління Верховного комісара ООН зі спостереження за ситуацією з правами людини в Україні заявила про намір розслідувати повідомлення про масові поховання у Донецькій області.