RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Дебати Ле Пен і Макрона: у чому кандидати звинуватили один одного

Кандидати на посаду президента Франції, які вийшли у другий тур президентських виборів, Марін Ле Пен і Еммануель Макрон, під час телевізійних дебатів піддали один одного найжорстокішим нападкам. Про це повідомляє ВВС.

Усі 160 хвилин ефіру і весь цей час обидва кандидати не переставали нападати один на одного з різкими звинуваченнями.

Зокрема, Марін Ле Пен назвала опонента "кандидатом дикої глобалізації, нестабільності, Uber-ізації, розкрадання економіки великим бізнесом", який має намір "продати Францію з потрохами і втратити над нею контроль".

Ле Пен також заявила, що економічні заходи, які Макрон обіцяє застосувати у разі перемоги на виборах, приведуть до зубожіння багатьох французьких сімей, і виступила за відновлення універсальної допомоги на дітей. На її думку, поточна система соціального захисту у Франції "в небезпеці", а селу загрожує "спустошення".

Вона також пообіцяла боротися з безробіттям, яке, за її словами, викликана глобалізацією і відкритими кордонами, а також дозволити вихід на пенсію в 60 років.

У свою чергу Макрон висміяв економічну програму свого опонента, приділивши особливу увагу суперечливості її планів відмови від євро. Крім того, він назвав Ле Пен "верховної жрицею, яка проповідує страх", додавши, що вона багато говорить, але мало робить.

Макрон також назвав Ле Пен справжньою спадкоємицею свого батька, одіозного політика Жан-Марі Ле Пена, який відомий антисемітськими та ксенофобськими поглядами.

За словами Макрона, у разі обрання на пост глави держави в його планах - скасування податку на нерухомість для 80% французів, скорочення податків для бізнесу і зниження оподаткування в разі економічного зростання.

На думку французької преси, Марін Ле Пен продемонструвала агресивність демагога, отруту, дріб'язкові уїдливі ремарки з метою якомога більше вивести з себе противника. На це Еммануель Макрон відповів "картезіанської раціональністю блискучого французького технократа".

Згідно з опитуванням телеканалу BFMTV 63% телеглядачів визнали, що у дебатах переміг Макрон.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", Макрон на теледебатах з Ле Пен зробив заяву щодо вирішення конфлікту на Донбасі.