RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Регіональні вибори в Німеччині: з'явилося пояснення успіху Меркель

Німецькі аналітики в контексті перемоги партії Ангели Меркель Християнсько-демократичний союз" (ХДС) на виборах у ландтаг землі Північний Рейн — Вестфалія пояснюють зростання особистого рейтингу канцлера ФРН цілим рядом причин, наприклад, сталий економічний розвиток.

Про це повідомляє російська редакції DW.

Більше 80% жителів Німеччини позитивно оцінюють як своє власне матеріальне становище, так і економічну ситуацію в країні. При цьому 72% німців вважають причиною цього політику Меркель і її уряду.

Так, якщо б канцлера ФРН обирали не в бундестазі, а безпосередньо, то за Ангелу Меркель проголосували б 49% опитаних, а за її суперника Мартіна Шульца – 36%. Також зростає і рейтинг ХДС – зараз він становить 37%, у той час як за СДПН (висуванцем від якої є Шульц) готові віддати свої голоси 27% жителів Німеччини.

Експерти пояснюють цей факт певним зрушенням вправо окремих лідерів ХДС, що врівноважує позиції самої Меркель, яку деякі консервативно налаштовані німці вважають надто лівою і ліберальної. Щодо Шульца, то для 66% респондентів знову є загадкою, яку політику він має намір проводити, якщо займе посаду канцлера ФРН.

Як повідомляв "Апостроф", Петро Порошенко анонсував швидку зустріч з Ангелою Меркель.