RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Між Молдовою і Великобританією розгорівся дипломатичний скандал

Між Молдовою і Великобританією розгорівся дипломатичний скандал, спровокований зустріччю лідера невизнаної Придністровської молдавської республіки Вадима Красносельського з додатковим директором МЗС Великобританії у справах Східної Європи та Центральної Азії Ніколою Поллітт у Лондоні

Про це повідомляє Newsmaker.

Спікер парламенту Молдови Андріан Канду закликав МЗС країни розібратися, чи дійсно відбулася офіційна зустріч Красносельського з чиновниками британського зовнішньополітичного відомства в умовах "коли Великобританія визнає територіальну цілісність Молдови".

У відповідь посольство Великобританії у Молдові повідомило, що візит "кількох політичних представників" з Придністров'я до Лондона був "не офіційним, як помилково повідомлялося, а приватним".

"Ця зустріч не є прецедентом", - відзначили у посольстві.

Глава Придністров'я Вадим Красносельський, коментуючи заяву посольства Великобританії, повідомив, що міркування про статус зустрічей його не турбують.

"Ми отримали запрошення і взяли його. Для мене головне - отримати майданчик і висловити нашу позицію. Нас зустріли в МЗС. Це було не десь поруч в кафе. Нехай це буде приватна зустріч у міністерстві закордонних справ Великобританії, якщо комусь від цього спокійніше ", - зазначив він.

Нагадаємо, у вересні 2016 року МЗС України висловило протест посольству Чехії в Україні в зв'язку з нібито відкриттям в чеському місті Острава так званого "диппредставництва" терористичної організації "ДНР".