RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

У Німеччині розповіли давню історію про Путіна і кремлівський план агресії проти країн-сусідів

У 1994 році нинішній президент Росії Володимир Путін під час урочистого заходу в Німеччині відзначився дивним вчинком.

Про це розповів Вольфганг Розенбауер, який на початку 1990-х років був віце-президентом по Східній Європі Philips Medical Systems, передає російське видання DW.

25 лютого 1994 року Путін був одним із запрошених на Mathiae-Mahl – щорічне зібрання в Гамбурзі політиків, бізнесменів і артистів, які ділять трапезу в історичній ратуші. Під час виступу президента Естонії Леннарта Мері Володимир Путін просто встав і пішов.

"Карбуючи крок, кинувши зневажливий погляд на приймаючу сторону, він виходить із залу, кожен крок супроводжується скрипом паркету, За ним чується шепіт. Хто це був? Чого це він? І ось двері з грюкотом зачиняються", - так описував сцену видання Die Zeit.

Розенбауер в той день не був на заході, але чув про реакції з вуст очевидців: "Це був шок".

Президент Естонії вказав тоді на документ МЗС РФ: "У ньому наголошується, що проблема груп етнічних росіян в сусідніх країнах не може бути вирішена Росією лише дипломатичними засобами".

Леннарт Мері вважав, що Росія може застосувати і інші методи, і попередив Захід про "неоімперіалістичну політику" РФ, закликавши інтегрувати держави Східної Європи, в тому числі Україну, в "демократичний світ".

Як повідомляв "Апостроф", аналітики Stratfor вказали на два шляхи, за допомогою яких Володимир Путін намагається зберегти свою владу.