RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У Британії пригрозили санкціями Facebook і Twitter через перешкоджання розслідуванню втручання РФ у Brexit

Facebook і Twitter опиняться перед загрозою введення санкцій, якщо вони продовжать перешкоджати розслідуванню британського парламенту щодо втручання Росії у референдум щодо виходу Великобританії з Євросоюзу.

Про це заявив Деміен Коллінз, голова парламентського комітету з культури, ЗМІ і спорту, який займається цим розслідуванням, пише видання The Guardian.

Голова парламентського комітету дав термін компаніям до 18 січня виправити їх відмову передати інформацію, яку він запросив про кампаніях Росії з дезінформації у соцмережах.

"Повинен бути спосіб ретельного вивчення процедур, які такі компанії, як Facebook, впроваджують, щоб допомогти їм ідентифікувати відомі джерела дезінформації, особливо коли це політично мотивоване і виходить від іншої держави", - сказав Експерт, зазначивши, що саме самим сайтів найлегше відслідковувати таку активність і вживати заходів проти неї.

"Але тоді повинен бути якийсь механізм висловлення: якщо ви цього не зробите, якщо ви проігноруєте запити діяти, якщо вам не вдасться ефективно захистити сайт і впоратися з вкрай проблемним контентом, тоді повинен бути якийсь вид санкції проти вас", - додав парламентарій.

Зокрема, каже Експерт, санкції можуть вдарити по доходу зазначених соціальних мереж.

Зазначимо, Facebook заявляв, що російські користувачі витратили на рекламу матеріалів у соцмережі за Brexit всього $0,97. У свою чергу, представники Twitter сказали, що на аналогічну кампанію в соцмережі прокремлівський телеканал RT витратив $1000.

Як повідомляв "Апостроф", видання The Sunday Times розкрив деякі деталі втручання РФ у Brexit.