RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Взялися за дітей: стало відомо про масштабну пропагандистську атаку Кремля проти Заходу

Російські інтернет-тролі, які зображать з себе фанатів книг і фільмів про Гаррі Поттера, ведуть в соціальних мережах кампанію з дезінформації і пропаганди серед британських підлітків.

Про це пише газета The Times.

"Британські підлітки опинилися під прицілом Кремля, який веде таємну кампанію, її мета - посіяти розбрат серед молодих жителів західних країн", - наголошується в матеріалі видання.

Газета посилається на результати дослідження, проведеного експертами з США, які проаналізували понад 3 мільйонів повідомлень в Twitter.

Так, з'ясувалося, що пропагандистська робота серед британської молоді ведеться за допомогою тематичних каналів у YouTube і повідомлень в соцмережах, які залишають російські тролі. Вони видають себе за західних підлітків, які захоплюються книгами про Гаррі Поттера, фільмами з Еммою Уотсон і поезією Сільвії Плат.

Набравши достатньо передплатників в Twitter за допомогою повідомлень на популярні серед підлітків теми, тролі починають публікувати дезінформацію. Ця інформація, зокрема, стосується обставин інциденту в Солсбері, де був отруєний "Новачком" екс-розвідник Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Крім того, за допомогою контрольованих Кремлем облікових записів тролі намагаються переконати західних підлітків у шкоді ГМО і щеплень.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", російські "боти" провели серйозну атаку на проукраїнських блогерів і журналістів.