RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Німеччині назвали ім'я наступника Меркель

Християнсько-демократичний союз Німеччини (ХДС) вперше за 18 років змінив лідера, замість Ангели Меркель, яка пішла у відставку, була обрана Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Про це повідомляє Reuters.

Як повідомлялося, в п'ятницю 7 грудня 2018 року, канцлер ФРН Ангела Меркель оголосила про свій відхід з поста голови партії.

Замість неї новим лідером було обрано Аннегрет Крамп-Карренбауер, яка набрала 52% у другому турі голосування.

"Я завжди знала, що настане день, коли я повинна буду завершити роботу. Сьогодні я хочу попрощатися зі своїми співробітниками в ХДС в центрі фонду Конрада Аденауера та сказати спасибі за роботу, працьовитість, ідеї, критику. Це були незабутні 20 років. Я не народилася ні канцлером, ні головою партії. я завжди намагалася виконувати свою роботу по совісті. І я завжди знала, що настане день, коли я повинна буду її завершити. Це було честю для мене!", - заявила Меркель під час свого виступу на партійному з'їзді ХДС.

Її наступниця Аннегрет Крамп-Карренбауер отримала посаду, обійшовши в голосуванні двох своїх головних суперників - екс-депутата Бундестагу від ХДС / ХСС Фрідріха Мерца і міністра охорони здоров'я Йенса Шпана. У другому турі голосування Крамп-Карренбауер отримала 52% голосів - 517 проти набраних Мерцем 482. Йенс Шпан вибув з гонки ще в першому турі.

Аннегрет Крамп-Карренбауер - голова земельного відділення ХДС в Саарі, з 2011 по 2018 рік обіймала посаду прем'єр-міністра Саара. З 26 лютого 2018 року обіймала посаду генерального секретаря ХДС.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель очолила рейтинг ста найвпливовіших жінок світу цього року.