RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Стало відомо про кремлівський слід в зливі особистих даних співробітників BBC

Список співробітників BBC, що працюють в Росії, разом з їх персональною інформацією потрапив у відкритий доступ: в компанії говорять про причетність російських держорганів.

Про це повідомляється на Facebook сторінці "Проект".

Список був опублікований на сайті "Пікабу". У ньому вказано 44 журналіста, додаються їх фотографії. Пост опублікований під заголовком "Від діда мороза".

"Вітаю з Новим 2019 роком казкарів і фантазерів з московського бюро британської телерадіокомпанії "Бі-Бі-Сі", - йдеться в повідомленні, опублікованому користувачем gigon2019. Це його єдиний пост.

Список журналістів, швидше за все, був опублікований в якості своєрідної "відповіді" на публікацію в Британії списку журналістів російського інформаційного агентства Sputnik, яких звинуватили в участі в інформаційній війні і пропаганді.

Співробітники BBC підозрюють, що інформація для списку їх журналістів була взята безпосередньо з даних Міністерства закордонних справ та Федеральної міграційної служби РФ. На це вказує ряд моментів, включаючи використання фотографій з закордонних паспортів і реальних імен журналістів, які не фігурували у відкритих джерелах.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", головний редактор пропагандистських інформаційного агентства Sputnik і телеканалу RT Маргарита Симоньян назвала публікацію особистих даних співробітників британського бюро інформагентства "1933-му роком".