RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Польщі затримали путінського агента: що про нього відомо

Агенція внутрішньої безпеки затримала чоловіка, якого підозрюють у шпигунстві на користь Росії.

Про це повідомляє "Polskie Radio".

За словами речника міністра координатора спецслужб, Станіслава Жарина, слідчий зібрав докази про співпрацю Пьотра С. з російською розвідкою. Під час затримання працівники Агенції внутрішньої безпеки обшукали місця проживання і роботи чоловіка.

Водночас, Жарина підкреслив, що підозрюваний "не є і не був співробітником Агентства внутрішньої безпеки".

Варто зазначити, що під час обшуку було знайдено нелегальну вогнепальну зброю і амуніцію, а також електронні носії і документи. Окрім того, було обшукано місця прописки і фактичного місця проживання осіб, які мали контакт з Пьотром С.

Внаслідок проведений дій, затриманого також звинуватили у нелегальному зберіганні зброї. Крім того, у чоловіка були фальшиві документи.

Також Жаринь наголосив, що заарештований на три місяці підозрюваний заявив про свою готовність співпрацювати з іноземною розвідкою.

"Заява про готовність співпрацювати з іноземними спецслужбами на шкоду інтересам Польщі є актом, який карається Кримінальним кодексом", - додав він.

Арешт також прокоментував публіцист Петро Войцеховський, який співпрацює зі спецслужбами: "Це може бути пов'язано зі спробою створенням квазінапіввоєнних організацій".

26 жовтня Районний суд Варшави після розгляду заяви прокуратури застосував щодо Пьотра С. тимчасовий арешт. Слідство у справі веде Агенція внутрішньої безпеки під наглядом Мазовецького замісцевого департаменту у справах зорганізованої злочинності і корупції Державної прокуратури у Варшаві.

Як повідомляв "Апостроф", співробітник управління справами президента Росії, Олег Смоленков, який пропав у 2017 році в Чорногорії, міг бути шпигуном США.